Waarom sommige littekens en striemen moeilijk helen

  • door Surgical Research
  • 28 sep, 2017

Over groene thee en de werking van de SOS-producten

Littekens: niemand wil ze maar ze zijn moeilijk te voorkomen. Op een dag loop je toch ergens tegenaan of moet je een heelkundige ingreep ondergaan en heb je een lelijk litteken op je huid. Bij sommigen trekken ze snel weer weg, maar bij de meeste mensen blijven ze nog een hele tijd zichtbaar. In uitzonderlijke gevallen worden de littekens zelfs groter dan de oorspronkelijke wonde! Gelukkig kan er ook wat aan gedaan worden. Laten we eerst een kijken naar waarom sommige littekens zo moeilijk helen:

Mast cellen, witte bloedcellen met de specifieke opdracht om de huid te helen, snellen het lichaam ter hulp bij de heling van een uitwendige wonde. In sommige gevallen veroorzaken ze daarbij een ontstekingsreactie. Daarop volgt een vicieuze cirkel van heling en ontstekingen met roodheid, jeuk en een misvormde huid tot gevolg.

In tegenstelling tot littekens, die het gevolg zijn van oppervlakkige schade van de huid, bv. na een val of heelkundige ingreep, zijn striemen of striae littekenweefsel ten gevolge van een gescheurde onderhuid of dermis. Met andere woorden: striemen zijn onderhuidse littekens. Dit kan gebeuren bij een sterke uitrekking, zoals bv. bij een zwangerschap of gewichtstoename.

Science Of Skin en groene thee to the rescue!

Science Of Skin is het resultaat van 4 jaar onderzoek aan de universiteit van Manchester naar de helende krachten van EGCG, een extract van groene thee. Dankzij nieuwe innovatieve medische apparatuur is men erin geslaagd om de interactie van dit groene thee extract met het helingsproces van de huid in beeld te brengen.

Dit onderzoek werd gevoerd door Dr. Douglas McGeorge, een van de meest vooraanstaande cosmetische chirurgen van het Verenigd Koninkrijk, en Dr. Ardeshir Bayat, een huidbioloog met een internationale reputatie voor onderzoek naar wondheling en littekens. Zij combineren EGCG met een reeks andere natuurlijke producten  voor een optimaal resultaat.

Dr. Mc.George & Dr. Bayat, founders of Science Of Skin
Dr. McGeorge & Dr. Bayat

Groene thee? 

Het groene thee extract EGCG wijzigt de cellulaire structuur van de Mast-cellen en voorkomt daarmee een ontstekingsreactie. Hierdoor wordt de vicieuze ontsteking & heling cirkel doorbroken en kan de huid zich ongehinderd helen. Studies bewijzen dit effect en constateren een vermindering tot 40% van het littekenweefsel!

Het product 'Bescherming Tegen Striemen' combineert de kracht van groene thee bovendien met natuurlijke voedingssupplementen zoals zeekraal extracten (hydraterend), zoete amandelolie (Vitamine E) en druivenpit- en olijfolie (antioxidant). Te laat? 'Oplossing Voor Striemen' heelt het letsel met extra ondersteuning van bruine zeealgen (hydraterend) en vitamine C.

Bestel online

Oplossing Voor Littekens, Oplossing Voor Striemen en Bescherming Tegen Striemen zijn te verkrijgen in onze webshop

Share by: