De-werking-van-RHA

Waarom de huid veroudert en wat er tegen te doen

Over de werking van de producten van Teoxane

door Surgical Research
Ouder worden doen we allemaal en de effecten daarvan op de huid zijn gekend, maar waarom gebeurt dit? En kunnen we er wat aan doen om dat tegen te houden? Om die vraag te beantwoorden, moeten we eerst bekijken welk onderliggend proces zorgt voor de aftakeling van de huid. 
We besparen u de wetenschappelijke benamingen en omschrijvingen, maar eentje die u wel mag onthouden is "Hyaluronzuur", "Hyaluronic acid" in het Engels. Deze complexe chemische stof komt van nature voor in o.a. het epitheel: het weefsel dat organen en andere weefsel bedekt. De opperhuid is hier onderdeel van. Met andere woorden: Hyaluronzuur is een van de natuurlijke bouwstenen van de huid. Het draagt in het bijzonder bij aan de cel proliferatie en migratie, het proces dat zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen en de afstoting van oude cellen. Voelt u de link met de veroudering van de huid al komen?
Een portret van Hyaluronzuur
Het probleem met ouder worden is op zich eenvoudig: de snelheid waarmee de huid nieuwe cellen aanmaakt en oude afstoot, neemt af naarmate u ouder wordt. Een baby heeft elke paar weken een volledig nieuwe huid, terwijl de grootouders maanden moeten wachten op vervanging. Uit onderzoek blijkt bovendien dat naarmate de leeftijd vordert, er minder Hyaluronzuur te vinden is in de opperhuid. Dat verklaart veel, toch? Minder Hyaluronzuur betekent minder nieuwe cellen en afstoting van oude, dus is het logisch dat de huid dan ook minder snel vernieuwt. 
"Kan je dan niet gewoon wat Hyaluraonzuur toevoegen" denkt u? Wel... Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Tijd om u voor te stellen aan Teoxane: 
Het Zwitserse Teoxane is in de cosmetische wereld in eerste plaats bekend omwille van hun fillers, dewelke uitsluitend door professionals worden gebruikt bij esthetische ingrepen. In een sector waar heel wat concurrentie is, behoorden zij in geen tijd bij de wereldtop van cosmetische producenten dankzij een baanbrekende innovatie. Jaar na jaar wordt deze positie verstevigd door o.a. meerdere awards, zoals bv. recent nog de titel 'Best Dermical Filler' van 2017 door de 'Anti-aging & Beauty Awards'.
Zoals de meeste grote merken, voegt ook Teoxane Hyaluronzuur toe aan hun fillers. Zoals gezegd is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want bij de synthetische productie van deze stof blijkt dat het in pure vorm erg klein is. Hierdoor verspreidt het zich snel en is het lokaal effect van toegevoegd Hyaluronzuur van bijzonder korte duur. Om dit te voorkomen voegt men 'BDDE' toe, een soort bindmiddel dat het goedje samen en dus langer op dezelfde plaats houdt. Probleem opgelost? 
Helaas. Viel het u al op dat sommige celebrities een onbeweeglijk gezicht hebben wanneer ze lachen? Wat blijkt: door de toevoeging van 'BDDE' krijgt het Hyaluronzuur een behoorlijk rigide structuur en neemt het maar zeer traag een nieuwe vorm aan, vandaar de onbeweeglijke gezichten... Bovendien is 'BDDE' in grote hoeveelheden ongezond. 
Teoxane zocht verder en vond (uit): ' Resilient Hyaluronic Acid', ' Veerkrachtig Hyaluronzuur' in het Nederlands of RHA voor de vrienden. De naam doet het al vermoeden: men is erin geslaagd om een flexibel Hyaluronzuur te produceren. Dit is niet alleen beter voor de vorm, maar het bevat bovendien ook nog eens heel wat minder BDDE: win-win! 
De 'skincare' of 'Huid Verzorging' productlijn van Teoxane is gebouwd op dezelfde kennis en ervaring en biedt daardoor hetzelfde kwaliteitsniveau als de professionele productlijn: zonder meer exceptioneel!
Share by: